ROETFILTER VERWIJDEREN
 
Let op: De regelgeving omtrent DPF verwijdering is aangepast.

 

 

Roetfilter verwijderen DPF verwijderen, alle dieselauto’s en busjes  vanaf 2006 hebben een roetfilter, ook wel DPF (Diesel Partikel Filter) genoemd..


Het roetfilter is geplaatst in de uitlaat met als doel de roetdeeltjes uit de motor te vangen en deze tijdelijk op te slaan. Na ongeveer 200 tot 600 kilometer zit het roetfilter vol met roet en moet er een regeneratie plaatsvinden.


ROETDEELTJES VERBRANDEN

Om de roetdeeltjes te verbranden moet de temperatuur in het roetfilter verhoogd worden tot ongeveer 700 graden.


Om deze temperatuur te bereiken moet er een grote hoeveelheid diesel in het roetfilter worden gespoten.


U kunt zich voorstellen dat dit niet gunstig is voor het brandstofverbruik . Als de regeneratie heeft plaatsgevonden begint heel het proces weer opnieuw. Onvermijdelijk is dat elk roetfilter op een bepaald punt gaat verstoppen omdat er van elke regeneratie as achterblijft van de verbranding.


ROETFILTER LATEN VERWIJDEREN DOOR TTUNE CHIPTUNING

De dealer biedt als enige oplossing de roetfilter reinigen of vervangen. Doordat fabrikanten het systeem niet doorontwikkelen blijft dit een zwak punt en is de kans op herhaling groot. De kosten van een nieuw roetfilter kunnen oplopen tot 2500,- euro.


Bijna alle fabrikanten zullen beweren dat het roetfilter een zeer lange levensduur heeft, maar aangezien deze technologie relatief nieuw is en wij vaak jonge auto’s met weinig kilometers zien, zal de tijd leren hoe snel het roetfilter kapot gaat. Het roetfilter geeft aanzienlijk meer problemen dan het doel waarvoor het is ontworpen. Vandaar dat de meeste mensen gebruikmaken van de service die Ttune Chiptuning biedt om het roetfilter te verwijderen.


WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN?

Wij hebben jaren ervaring en passen de software aan zodat er geen foutmelding ontstaat en het mogelijk is zonder roetfilter te rijden. Doordat wij alle software handmatig schrijven kunnen wij voor bijna iedere auto een passende oplossing ontwikkelen. 


Let op: Wanneer het roetfilter wordt leeggehaald of verwijderd, dient deze ook softwarematig te worden uitgeschreven. De meeste bedrijven maken gebruik van een programma wat roetfilter gerelateerde software wist, zeer regelmatig worden stukken software overgeslagen of niet herkend door dit programma en zal de auto na een aantal weken toch weer gaan regenereren of storingen geven. Doordat wij alle roetfilter gerelateerde data wissen kunnen wij u roetfilter verwijderen en 100% storingsvrije software garanderen.
 

DPF/EGR UITSCHAKELING IS IN DE EU NIET TOEGESTAAN. ALLEEN VOOR EXPORT(BUITEN DE EU) EN VOOR MOTORSPORT DOELEINDEN.